4 port.
1 kg vitling eller 600 g vitlingfilé
2 tsk salt
1/2 gul lök
1 bit morot
2 persiljekvistar
1 msk smör eller margarin
3 dl vatten
SÅS:
3 dl fiskspad
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
2 msk finhackad persilja
1 äggula
Rensa, skölj och filéa fisken eller ta filéer som är färdiga att använda. Gnid in filéerna med salt och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare. Skala löken och skär den i skivor. Skala morötterna och skiva dem. Lägg lök, morötter och persilja i botten på en låg gryta och lägg fisken ovanpå. Klicka på fett och häll över vatten. Sjud fisken ca 10 minuter under lock. Lägg upp ruladerna på varmt fat. Sila fiskspadet. Rör ut mjölet i mjölken och vispa ner i fiskspadet. Låt såsen koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar och tillsätt persilja. Ta kastrullen från värmen och rör ner en uppvispad äggula i såsen. Låt inte såsen koka mera. Häll såsen över vitlingruladerna. Servera med kokt potatis och grönsaker.