Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Vitling Fantasi

4 port.

1 kg vitling eller 600 g vitlingfilé
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 msk senap

Rensa, skölj och filéa fisken eller ta filéer som är färdiga att använda. Ansa purjolöken och skär den i tunna ringar. Fräs den mjuk i matfett. Lägg purjolöken i en ugnssäker form. Strö salt på filéerna, rulla ihop och lägg dem i formen. Vispa grädden till hårt skum och smaksätt med senap. Bred grädden över fisken och grädda i ugn, 225°, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis.