Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Torskpaella

4-6 port.

600 g torsk i bit eller skivor
1/2 tsk salt
saft av 
1/2 citron
2 finhackade gula lökar
1 strimlad röd paprika
1 msk matolja
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 kuvert (0,5 g) saffran
1 vitlöksklyfta
1
1/2 tsk salt
2 dl djupfrysta ärter
1 burk (225 g) musslor i vatten

Skär fisken i tärningar. Strö på salt och droppa citron över. Fräs lök och paprika i olja utan att det tar färg. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Stöt saffran och vitlök med salt i en mortel och blanda ner. Rör om och koka under lock ca 20 minuter. Blanda ner ärterna i det heta riset. Lägg fisken ovanpå riset och sjud färdigt under lock, ca 5 minuter. Häll bort musselspadet och blanda ner musslorna.