4-6 port.
600 g torsk i bit eller skivor
1/2 tsk salt
saft av 1/2 citron
2 finhackade gula lökar
1 strimlad röd paprika
1 msk matolja
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 kuvert (0,5 g) saffran
1 vitlöksklyfta
11/2 tsk salt
2 dl djupfrysta ärter
1 burk (225 g) musslor i vatten
Skär fisken i tärningar. Strö på salt och droppa citron över. Fräs lök och paprika i olja utan att det tar färg. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Stöt saffran och vitlök med salt i en mortel och blanda ner. Rör om och koka under lock ca 20 minuter. Blanda ner ärterna i det heta riset. Lägg fisken ovanpå riset och sjud färdigt under lock, ca 5 minuter. Häll bort musselspadet och blanda ner musslorna.