Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Torskfilé i Saffranssås

4 port.

600 g torskfilé
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 gul lök
1-1,5 dl vatten

Sås:

1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl fiskspad
1 dl grädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
1 tsk salt
1 litet paket djupfrysta ärter (125 g)
persilja

Lägg fiskfiléerna i en låg, vid kastrull. Droppa över citronsaft och strö på salt. Tillsätt löken skuren i skivor. Häll på vatten tills det står i jämnhöjd med fisken. Sjud under lock 10 minuter. Fräs fett och mjöl, späd med vätska. Koka såsen 3 minuter. Stöt saffran och salt och smaksätt såsen. Tillsätt ärterna. Lägg upp fisken på fat. Häll såsen över och garnera med persilja. Servera med kokt potatis.