4 port.
600 g torskfilé
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 gul lök
1-1,5 dl vatten
Sås:
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl fiskspad
1 dl grädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
1 tsk salt
1 litet paket djupfrysta ärter (125 g)
persilja
Lägg fiskfiléerna i en låg, vid kastrull. Droppa över citronsaft och strö på salt. Tillsätt löken skuren i skivor. Häll på vatten tills det står i jämnhöjd med fisken. Sjud under lock 10 minuter. Fräs fett och mjöl, späd med vätska. Koka såsen 3 minuter. Stöt saffran och salt och smaksätt såsen. Tillsätt ärterna. Lägg upp fisken på fat. Häll såsen över och garnera med persilja. Servera med kokt potatis.