Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Torsk med Purjo och Tomat

4 port.

4 skivor torsk (ca 200 g/st) eller ca 800 g torskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 burk hela tomater (400 g)
1 fiskbuljongtärning

Smörj en ugnssäker form. Ansa purjolöken och skär den i tunna ringar. Varva fisk och purjolök. Strö salt mellan varven. Häll på tomater med spad och smula över en buljongtärning. Lägg på lock eller täck med aluminiumfolie. Sjud i ugn, 150°, ca 35 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.