Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Torsk med Grönpeppar

4 port.

600 g torskfilé
1/2 dl mycket finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
2 msk matolja
1 msk vatten
1 smulad fiskbuljongtärning
1 tsk krossad grönpeppar
1 dl finhackad persilja

Skär fiskfiléerna i bitar. Lägg löken i en smord, ugnssäker form och lägg fiskbitarna ovanpå. Blanda samman övriga ingredienser och bred över fisken. Lägg på ett lock eller täck med aluminiumfolie. Sjud i ugn, 150°, ca 35 minuter – eller tills fisken är färdig. Servera med kokt potatis och grönsaker.