Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Torsk i Folie

4 port.

4 skivor torsk (ca 200 g/st)
pressad citron

Ansjovissmör:

1 burk ansjovisfilé (50 g)
3 msk smör eller margarin
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dill

Lägg varje torskskiva på en aluminiumfolie och droppa pressad citron över. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel. Rör smöret mjukt och blanda ner persilja, dill och ansjovis. Använd gärna ansjovisspadet också. Fördela ansjovissmöret på torskskivorna. Vik ihop foliet till tättslutande paket. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen, 200° och låt fisken stå inne ca 30 minuter. Servera fisken med kokt pressad potatis.