Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stuvad Sill eller Strömming, Blå Porten

4 port.

1 kg Strömming eller Sill
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
3 msk hackad dill
3 msk hackad persilja
2 msk vetemjöl
2,5 dl vatten
1 msk citronsaft

Rensa och skölj fisken,. Smörj en låg, vid kastrull. Lägg ner fisken med ryggen uppåt. Strö på salt, dill och persilja. Blanda vetemjöl, vatten och citronsaft och häll över. Sjud under lock ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och någon grönsak.