Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Strömmingslåda med variationer

500 g strömmingsfilé
1/2 dl tomatpuré
2 dl grädde
2 msk ströbröd
2 msk smör eller margarin

VÄLJ NÅGOT AV FÖLJANDE FÖRSLAG TILL FYLLNING:
hackad lök och kaviar
tomatpuré
pepparrotssmör
musslor
finhackad dill
finhackad persilja
ansjovis

Skölj strömmingsfiléerna. Låt dem rinna av. Lägg strömmingen med köttsidan uppåt på en skärbräda. Lägg på fyllningen och rulla ihop strömmingen. Blanda tomatpuré med grädde och häll blandningen över. Sikta ströbröd över och klicka på lite fett. Grädda i ugn, 200°, ca 30 minuter. Servera varm med potatis eller kall med bröd och smör.