Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Strömmingslåda med Potatis

4 port

1 kg strömming eller 500 g strömmingsfilé
2 msk kaviar
6 kokta kalla potatisar
1/2 tsk salt
2 msk senap
2 msk smör eller margarin
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré

Rensa, skölj och filea strömmingen eller ta filéer som är färdiga att använda. Lägg strömmingarna med skinnet neråt på en skärbräda. Bred på kaviar och rulla ihop. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisskivor i en smord ugssäker form och strö på salt och bred senap över. Lägg strömmingen ovanpå potatisen, strö på lite salt och klicka matfett över. Stek strömmingen i ugn, 225°, ca 25 minuter. Häll på mjölk blandad med tomatpuré efter ca 10 minuter i ugnen. Servera strömmingen med sallad eller rårivna morötter.