Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Strömming i ugn

6 port.

1 kg strömmingsfilé
3 tsk salt
1 dl finhackad persilja eller dill
1,5 dl ströbröd
3 msk smör eller margarin

Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Lägg halva antalet på en skärbräda med skinnsidan ner. Strö på en del av saltet och lägg på persilja eller dill. Lägg ihop flundrorna två och två. Blanda resten av saltet med ströbrödet. Vänd flundrorna i blandningen. Smörj en långpanna med matfett och lägg i strömmingsflundrorna. Klicka också matfett ovanpå. Stek dem i ugn, 250°, ca 15 minuter.