Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stekta spättafiléer med Dansk remouladsås

4 port.

8 st rödspättafiléer
2 ägg
1 dl mjöl
1
1/2 dl ströbröd
salt
peppar
smör eller margarin att steka i

SÅS:

1 dl picklesblandning
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry

Hacka picklesen fint. Blanda i majonnäs och curry. Vispa upp äggen lätt. Vänd fiskfiléerna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet. Stek på medelhög värme i 2 – 3 minuter på varje sida. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.