Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stekt Vitling med äpple- och purjofräs

4 port.

4 portionsvitlingar
salt

TILL PANERING:

1 ägg
1 dl ströbröd

TILL STEKNING:

3 msk smör eller margarin

Rensa och fjälla fiskarna. Skär bort huvudet. Gnid in fiskarna med salt. Doppa i uppvispat ägg och vänd i ströbröd. Stek fisken vackert guldbrun runt om på ganska svag värme. Servera vitlingen med kokt eller pressad potatis och äpple- och purjofräs:

1 purjolök
2 syrliga äpplen
1 apelsin
2 msk riven färsk pepparrot
salt
vitpeppar

Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Kärna ur äpplena och hacka dem. Skala apelsinen och skär den i tärningar. Fräs purjolök och äpple i lite matfett tills det mjuknar. Blanda i apelsintärningar och riven pepparrot. Smaksätt med salt och vitpeppar.