Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stekt Regnbåge med mandel

4 port.

4 portionsstora regnbågsöring
2 tsk salt

TILL PANERING:

1 ägg
1 dl siktat ströbröd

TILL STEKNING:

3 msk smör eller margarin
1 pkt mandelspån (35 g)

Rensa och skölj regnbågsöringarna . Låt huvudena vara kvar men ta bort gälarna. Gnid in fisken med salt. Doppa i uppvispat ägg och vänd i ströbröd. Stek regnbågslaxarna vackert guldbruna på båda sidor i matfett. Fräs mandeln i lite av fettet och strö den ovanpå de nystekta regnbågslaxarna. Servera med kokt potatis och grönsallad.