Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stekt fylld Rödtunga

4 port.

4 små rödtungor
salt

TILL PANERING:

1 ägg
1 dl ströbröd
1-2 tsk salt

TILL FYLLNING:

Räksås eller (se Fiskturbaner med Räksås)

TILL STEKNING:

smör eller margarin

Rensa och skölj fisken. Skär bort huvud och fenor. Skär längs ryggbenet och lossa filéerna men låt dem sitta kvar vid sidorna. Doppa fisken i uppvispat ägg och vänd den i saltat ströbröd. Stek den långsamt vackert brun på båda sidor. Vik ut filéerna och ta försiktigt bort ryggbenet. Lägg räksås i fisken och vik tillbaka sidorna. Servera med kokt potatis och citronklyftor. Räksåsen kan serveras till fisken om man inte vill fylla den med sås.