Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Stefans Vinsås

4 port.

2 stora gula lökar
250 g smör
2 dl torrt vitt vin
1 dl finhackad dill
3-4 vitlöksklyftor
(1/2 tsk salt)

Skala och finhacka löken. Fräs den i 50 g av smöret tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt resten av smöret och häll på vinet. Låt såsen sjuda ihop. Rör till sist ner finhackad dill och krossad vitlök. Smaksätt med salt om det behövs. Servera till kokt fisk och skaldjur.