Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Spel för mystik, tidsfördriv eller avslappning

Datorspel är numera ett lika acceptabelt tidsfördriv som att plocka svamp eller meta med mask. Nu kan du utföra din hobby online utan att lämna hemmet oavsett om du älskar att fiska, spela fotboll eller plocka svamp. Inte ens casino slots går säkra från temat på att fånga den största fisken. Om du älskar att fiska bör du kolla in spelen i den här artikeln. 

Vilda västern eller slöa västern?

Rock Stars Red Dead Redemption 2 är ett av världens vackraste spel. Här rider du runt som Arthur Morgan, en vapendragare som börjat brottas med moralen efter att ett rån gått fel och en oskyldig kvinna sköts. Du kan rida runt och skjuta alla du ser eller ta det betydligt lugnare och fiska vid en sjö eller flod. Använd rätt bete för att kroka en legendarisk gammelgädda eller kattfisk.

Rock Stars är samma bolag som ligger bakom Grand Theft Auto så vi vet att de är kapabla av nästan vad som helst, men det var nog inte många som trodde att det skulle vara viktigt för att klara av ett spel 100% där man måste fiska. 

Dredge, Black Salt Games (2023)

Tidigare i år släpptes Dredge, ett till synes gulligt litet spel där man åker omkring med en liten bogserbåt och fiskar. Dredge, som på svenska betyder att muddra, handlar om en fiskare som flyttat till en liten ögrupp för att fiska där. På vägen dit råkar han ut för en liten olycka och hans båt går sönder. Lyckligtvis så räddar öborna fiskaren och ger honom en ny båt, som han måste betala genom sitt fiske.

Efter det börjar spelet, och man får utforska de mystiska öarna. Däremot får man se upp för nattens hemska sjöodjur, en hemlig kult och giftiga fiskar. Genom spelets gång samlar man ledtrådar för att lösa gåtan bakom de mystiska öarna och de konstiga varelserna, samtidigt som man muddrar och fiskar runt om öarna.

Ultimate Fishing Simulator 2, Ultimate Games S.A. (2022)

Söker du en digital upplevelse som är så snarlik riktigt fiske som möjligt? Då är detta spelet för dig. Ultimate Fishing Simulator 2 är uppföljaren till Ultimate Fishing Simulator som släpptes 2017, och kommer med fler fiskar, fler sätt att fiska och med bättre grafik. Spelet har ingen handling utan ger dig en snabb introduktion hur spelet fungerar innan det låter dig utforska spelet själv. Kanske finns det någon fisk du varit intresserad av att fånga men bor i helt fel del av världen, då kan det hända att du får chansen i den digitala världen. Spelet har även en encyklopedi i spelet som ger information att läsa om fiskarna och hur de fiskas.