Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Spansk Regnbåge

4 port.

4 portionsstora regnbågsöring
2 tsk salt

TILL PANERING:

1 ägg
1 dl siktat ströbröd

TILL STEKNING:

3 msk olivolja (eller vanlig matolja)

TILL GARNERING:

200 g rökt skinka

Rensa och skölj fisken. Låt huvudet vara kvar men ta bort gälarna. Strö på salt. Doppa fisken i uppvispat ägg och vänd i ströbröd. Stek fisken långsamt guldbrun. Skär skinkan i tunna strimlor och stek dem lätt. Strö skinkstrimlorna ovanpå de nystekta fiskarna. Servera med citron, grönsallad och kokt potatis.