Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sötsur Sås

2 stora tomater
1 dl pickels
25 g smör eller margarin
1 msk maizena
1 msk vinäger
1 msk brun farin
1 msk kinesisk olja
1
1/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)

Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka picklesen. Smält matfett och fräs tomater och pickels i 5 minuter. Blanda ner maizena utrört i lite vatten. Tillsätt vinäger, farin, soya och fiskbuljong. Sjud såsen några minuter. Rör hela tiden. Denna sås kan också användas när man vill servera räkor i sötsur sås. Skala ett kilo färska räkor och värm i såsen.