Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Snabba Fiskgrytan

4 port.

600 g fiskfilé t ex från Kolja eller Torsk
2 gula lökar
3 msk matolja
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1/2 msk vinäger
1
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 tsk stött timjan

Skär fiskfiléerna i bitar. Skala och hacka löken. Lägg den i en vid tjockbottnad gryta och lägg fiskfiléerna ovanpå. Blanda samman de övriga ingredienserna och häll över fisken. Sjud på svag värme ca 10 minuter, eller tills fisken är genomkokt. Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker.