6 port.
2 kg slätvar eller 800 g slätvarsfilé
1 äggvita
2 msk vetemjöl
2 msk ströbröd
1 msk salt
50 g smör eller margarin
STUVNING:
250 g färska champinjoner
50 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
salt
vitpeppar
TILL GARNERING:
1 burk knoppsparris
250 g räkor
1 citron
Rensa, skölj och filea fisken eller ta slätvarsfilé som är färdig att använda. Dela filéerna, om de är stora. Doppa i uppvispad äggvita och vänd i en blandning av mjöl, ströbröd och salt. Stek fisken vackert brun. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i brynt fett. Strö på mjöl och späd med grädde. Smaksätt med salt och peppar. Värm sparrisen och skala räkorna. Lägg upp de nystekta filéerna på varmt serveringsfat och häll champinjonstuvningen vid sidan av fisken. Garnera med sparris, räkor och citron. Servera med kokt potatis.