6 port.
1 liten finhackad gul lök
11/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
11/2 dl vitt vin
1 kryddmått timjan
5 äggulor
50 g smör eller margarin
salt
vitpeppar
TILL SERVERING:
3 små honungsmeloner
100 g skalade räkor
6 tsk svart kaviar
Blanda lök, fiskbuljong, vin och timjan i en kastrull. Låt det koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ifrån löken. Låt spadet svalna. Tillsätt äggulorna en i sänder i buljongen under kraftig vispning. Använd gärna el-visp. Vispa såsen över svag värme tills den blir skummig och tjocknar. Dra kastrullen från värmen och vispa ner smöret lite i sänder. Smaksätt med salt och peppar. Halvera melonerna och ta bort kärnorna. Låt melonerna rinna av. Häll sås i halvorna och garnera med räkor och kaviar. Servera resten av såsen separat.