Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Skummig Fisksås fyllig

6 port.

1 liten finhackad gul lök
1
1/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
1
1/2 dl vitt vin
1 kryddmått timjan
5 äggulor
50 g smör eller margarin
salt
vitpeppar

TILL SERVERING:

3 små honungsmeloner
100 g skalade räkor
6 tsk svart kaviar

Blanda lök, fiskbuljong, vin och timjan i en kastrull. Låt det koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ifrån löken. Låt spadet svalna. Tillsätt äggulorna en i sänder i buljongen under kraftig vispning. Använd gärna el-visp. Vispa såsen över svag värme tills den blir skummig och tjocknar. Dra kastrullen från värmen och vispa ner smöret lite i sänder. Smaksätt med salt och peppar. Halvera melonerna och ta bort kärnorna. Låt melonerna rinna av. Häll sås i halvorna och garnera med räkor och kaviar. Servera resten av såsen separat.