Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Skummig Fisksås

4 port.

1 liten finhackad gul lök
1,5 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
1,5 dl vitt vin
1/2 tsk timjan
5 äggulor
50 g smör eller margarin
2 msk finhackad dill eller gräslök
salt
vitpeppar

Blanda lök, fiskbuljong, vin och timjan i en kastrull. Låt det koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ifrån löken. Tillsätt äggulorna en i sänder i buljongen under kraftig vispning. Fortsätt vispa såsen skummig över svag värme så att den tjocknar. Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret lite i sänder. Tillsätt dill eller gräslök och smaksätt med salt och peppar.