Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Skarpsås

4 port.

1 hårdkokt äggula
1 rå äggula
1 msk vinäger eller citronsaft
1 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
2 msk finhackad dill
2 dl vispgrädde

Mosa den kokta kalla äggulan i en skål och blanda ner rå äggula. Tillsätt vinäger eller citronsaft, senap, salt, peppar och dill. Vispa grädden och rör försiktigt ner den.