Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sjötungsrullar i Fin sås

8 port.

1/2 kg Sjötunga
1 msk salt
4 dl fiskbuljong
2 dl torrt vitt vin

SÅS:

2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
1/2 dl torr vit vermouth
2 äggulor
1 dl vispgrädde
salt
citronsaft
1 dl vispgrädde, uppvispad

TILL GARNERING:

färska skalade räkor
dill

Filéa sjötungan och koka fiskbuljong på skrovet. Strö salt på filéerna, rulla ihop dem och ställ dem tätt i en låg kastrull. Häll på fiskbuljong och vitt vin. Sjud fisken under lock ca 15 minuter . Häll av fiskbuljongen och håll sjötungsrullarna varma. Fräs matfett och mjöl till såsen. Späd med fiskbuljong och vin. Koka såsen på svag värme. Vispa ihop äggulor med grädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt såsen med salt och citronsaft. Rör till sist ner den vispade grädden. Lägg upp de varma sjötungsrullarna på varmt serveringsfat. Häll såsen över. Garnera med färska skalade räkor och dill. Servera med ris eller pressad potatis och grönsallad.