8 port.
2 1/2 kg Sjötunga
1 msk salt
4 dl fiskbuljong
2 dl torrt vitt vin
SÅS:
2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
1/2 dl torr vit vermouth
2 äggulor
1 dl vispgrädde
salt
citronsaft
1 dl vispgrädde, uppvispad
TILL GARNERING:
färska skalade räkor
dill
Filéa sjötungan och koka fiskbuljong på skrovet. Strö salt på filéerna, rulla ihop dem och ställ dem tätt i en låg kastrull. Häll på fiskbuljong och vitt vin. Sjud fisken under lock ca 15 minuter . Häll av fiskbuljongen och håll sjötungsrullarna varma. Fräs matfett och mjöl till såsen. Späd med fiskbuljong och vin. Koka såsen på svag värme. Vispa ihop äggulor med grädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt såsen med salt och citronsaft. Rör till sist ner den vispade grädden. Lägg upp de varma sjötungsrullarna på varmt serveringsfat. Häll såsen över. Garnera med färska skalade räkor och dill. Servera med ris eller pressad potatis och grönsallad.