Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sjötunga á la meuniére

4 port.

1-11/4 kg sjötunga

TILL PANERING:

2 dl vetemjöl
1 msk salt

TILL STEKNING:

smör eller margarin
saft av 
1/4 citron

TILL GARNERING:

citronklyftor
2 msk hackad persilja

Rensa och skölj fisken. Torka den väl. Vänd fisken i vetemjöl blandat med salt. Stek den vackert brun på båda sidor. Lägg upp fisken på ett rymligt fat och häll citronsaft över. Garnera med citronklyftor och persilja. Servera med kokt potatis och brynt smör.