Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sill med Ansjovissmak

4 port.

600 g sillfilé
1/2 tsk salt

TILL FYLLNING:
10 ansjovisfiléer

TILL PANERING:
ströbröd
2 msk smör eller margarin

Lägg sillfiléerna med skinnet neråt. Salta lätt. Hacka ansjovisfiléerna och fördela hacket på strömmingarna. Rulla ihop. Lägg ruladerna i en smord ugnssäker form. Sikta ströbröd över och lägg på klickar av matfett. Stek sillen i ugn, 200°, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.