Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sikfilé på grön bädd

4 port.

1 paket djupfryst bladspenat (250 g)
1 msk smör eller margarin
600 g sikfilé
2 tsk salt
5 morötter
vatten
salt
1 msk smör eller margarin
1 påse hollandaisesås eller gör egen hollandaisesås

TILL GARNERING:

50 g sikrom

Tina bladspenaten och lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg fisken ovanpå och strö på salt. Täck fatet med aluminiumfolie och ställ in det i ugn 200°, ca 20 minuter. Skala morötterna och riv dem i grova strimlor. Sjud morötterna i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och lägg i en smörklick och rör om. Tillred såsen enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp fisken på varma tallrikar. Lägg morötter och spenat runt om . Häll lite sås över fisken och servera resten separat. Garnera med en sked sikrom på varje filé. Servera med kokt potatis.