Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sikfilé med musslor

4 port.

600 g sikfilé
1-2 tsk salt

TILL FYLLNING:

1 burk rökta musslor (105 g)
1/2 dl finhackad dill

TILL STEKNING:

2-3 msk smör eller margarin

Strö salt på sikfiléerna. Hacka de rökta musslorna och blanda dem med oljan som finns i burken. Rör ner hackad dill. Bred fyllningen på hälften av fiskfiléerna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Lägg de andra filéerna ovanpå. Klicka över matfett. Stek i ugn, 200°, ca 30 minuter. Ös då och då med fettet så att fisken får fin färg. Servera med pressad potatis och sallad.