Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sik med grönsaker

4 port.

2 sikar (ca 500 g/st)
1 tsk salt
1 stor morot
1 stånd fänkål
1 liten gul lök
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
1 dl vispgrädde

Rensa och filea fisken. Smörj fyra smörpapper lagom stora till en fiskfilé. Lägg en filé på varje papper och strö på salt. Skölj och skala moroten. Skölj fänkålen och skär grönsakerna i mycket fina strimlor. Skala löken och hacka den fint. Fräs grönsakerna i matfett ca 3 minuter. Tillsätt salt och vitpeppar. Häll på grädden och låt sjuda tills grönsakerna är nästan mjuka. De ska fortfarande ha lite spänst kvar. Fördela grönsakerna på fiskfiléerna. Vik ihop papperen till täta paket. Lägg dem i en långpanna eller ugnssäker form. Bräsera i ugn, 250°, ca 15 minuter. Servera genast på varma tallrikar med ugnsbakad potatis.