4 port.
2 sikar (ca 500 g/st)
1 tsk salt
1 stor morot
1 stånd fänkål
1 liten gul lök
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
1 dl vispgrädde
Rensa och filea fisken. Smörj fyra smörpapper lagom stora till en fiskfilé. Lägg en filé på varje papper och strö på salt. Skölj och skala moroten. Skölj fänkålen och skär grönsakerna i mycket fina strimlor. Skala löken och hacka den fint. Fräs grönsakerna i matfett ca 3 minuter. Tillsätt salt och vitpeppar. Häll på grädden och låt sjuda tills grönsakerna är nästan mjuka. De ska fortfarande ha lite spänst kvar. Fördela grönsakerna på fiskfiléerna. Vik ihop papperen till täta paket. Lägg dem i en långpanna eller ugnssäker form. Bräsera i ugn, 250°, ca 15 minuter. Servera genast på varma tallrikar med ugnsbakad potatis.