Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sherrysås

1 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad persilja
1 msk smör eller margarin
1 dl torr sherry
1
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
2 tsk vetemjöl
2 tsk mjukt smör eller margarin
2 dl crème fraiche
1 kryddmått salt
1 kryddmått citronpeppar
cayennepeppar

Fräs lök och persilja i matfett. Tillsätt sherry och fiskbuljongtärningar och låt koka ihop tills 1/2 dl återstår. Tillsätt grädden och koka ytterligare 2 minuter. Sila såsen. Rör vetemjöl och matfett till en pasta och klicka ner i såsen under vispning. Tillsätt crème fraiche och låt såsen koka 3 minuter till. Smaksätt med salt, citronpeppar och lite cayennepeppar.