Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Sej på Norsk

2-3 port.

400 g sejfilé skuren i lagom stora bitar
1 stor gul lök
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar

TILL STEKNING:

smör eller margarin

Rensa och hacka löken. Stek den mjuk i smör.
Blanda vetemjöl, salt och peppar i en 2 lit plastpåse. Lägg i sejbitarna och skaka om så att de blir mjölade runt om. Stek sejen på båda sidor antingen med löken eller efter att löken sparats på en assiett. När sejen är stekt och löken har återförts till stekpannan häller man på mjölken och det hela får puttra några minuter. Vill man ha en tjockare sås kan den redas av med lite mjöl. Serveras med kokt potatis.

Tack för detta recept: Magnar Ervik med rötter från Stadlandet, Norges västsida.