Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Rysk Kolja

4 port.

600 g koljafilé
1/2 liter fiskbuljong eller (vatten + 1 fiskbuljongtärning)

SÅS:

2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong
2 dl kaffegrädde eller mjölk
salt
peppar

TILL GARNERING:

2 gula lökar
smör eller margarin
2 hårdkokta ägg
2 rödbetor
1 dl finhackad persilja

Sjud koljafiléerna i fiskbuljongen. Lägg upp dem på fat och håll dem varma. Fräs fett och mjöl. Späd med buljong och grädde och låt såsen sjuda ca 3 minuter. Skala och hacka löken. Bryn i matfett. Hacka äggen, gula och vita för sig. Hacka rödbetorna fint. Häll den varma såsen över fisken. Lägg persilja, äggula, stekt lök, rödbeta och äggvita i ränder över fisken. Servera med kokt potatis och grönsallad.