4 port.
600 g koljafilé
1/2 liter fiskbuljong eller (vatten + 1 fiskbuljongtärning)
SÅS:
2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong
2 dl kaffegrädde eller mjölk
salt
peppar
TILL GARNERING:
2 gula lökar
smör eller margarin
2 hårdkokta ägg
2 rödbetor
1 dl finhackad persilja
Sjud koljafiléerna i fiskbuljongen. Lägg upp dem på fat och håll dem varma. Fräs fett och mjöl. Späd med buljong och grädde och låt såsen sjuda ca 3 minuter. Skala och hacka löken. Bryn i matfett. Hacka äggen, gula och vita för sig. Hacka rödbetorna fint. Häll den varma såsen över fisken. Lägg persilja, äggula, stekt lök, rödbeta och äggvita i ränder över fisken. Servera med kokt potatis och grönsallad.