Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Rökt Sik med brynta Kantareller

Rökt sik kan ätas som huvudrätt med t ex spenat, äggröra eller förlorade ägg. Små kokta potatisar till. Med brynta kantareller blir rökt sik en festrätt. Kall rökt sik är gott på smörgås och i sallader.

4 port.

1-11/4 kg rökt sik
400 g rensade, färska kantareller eller 1 burk konserverade
1/2 tsk salt
1/2 kryddmått vitpeppar
1/2 kryddmått finstött rosmarin
3 msk smör eller margarin

Lägg fisken på smort aluminiumfolie och vik ihop till ett paket . Värm i ugn, 200°, ca 15 minuter. Hacka den färska svampen och låt den koka i sin egen fuktighet, den konserverade i sitt spad, tills all vätska kokat bort. Strö på salt och kryddor och stek svampen i matfett på svag värme. Lägg upp siken på varmt fat, gärna med hackat enris i botten och garnera med dillkvistar och citron. Servera med stekta kantareller och små kokta potatisar.