Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Räksås

4 port.

500 g färska räkor
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2,5 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 äggulor
1,5 dl vispgrädde
salt
1/2 msk citronsaft

Skala räkorna. Fräs smör och mjöl. Späd med fiskbuljong och vin. Sjud såsen under omrörning några minuter. Vispa ihop äggulor och grädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt med salt och citronsaft. Blanda till sist ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.