Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Räkor i Wok

4 port.

1 kg färska räkor
1 röd paprika i strimlor
1 grön paprika i strimlor
1 gul paprika i strimlor
2 msk matolja
1/2 pkt (ca 100 g) djupfrysta sockerärter
1/2 pkt (ca 100 g) djupfrysta haricots verts
1 selleristjälk i tunna skivor
2-3 msk japansk soya
1 tsk riven färsk ingefära
salt
vitpeppar

Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok och stek paprikastrimlorna, lite åt gången. Stek sedan selleri, sockerärter och bönor, var sort för sig, och ta upp dem. Grönsakerna ska bli nästan mjuka men ha spänsten kvar. Fräs hastigt upp räkorna och blanda med grönsakerna i pannan. Smaksätt med soya, ingefära, salt och peppar. Servera räkorna riktigt heta. Bröd eller ris passar till.