Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Provensalsk Sås

6 port.

1 fänkålsstånd (ca 300 g)
vatten
salt
2 dl skållad sötmandel
1 burk sardeller (ca 50 g)
5 blad färsk mynta eller mejram
1 dl matolja

Ansa fänkålen, skär den i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Hacka fänkål, sötmandel, sardeller och kryddgrönt mycket fint eller kör i mixer. Tillsätt olja, lite i sänder, och rör till en jämn sås.