Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Pepparrots Makrill

4 port.

600 g makrillfilé
smör eller margarin
salt
peppar
2 msk riven pepparrot
1 dl finhackad dill
2 tomater
1/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/4 fiskbuljongtärning)

Lägg makrillfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Strö på salt och peppar. Bred riven pepparrot på. Skär tomaterna i skivor. Strö på dill och täck med tomatskivor. Häll på fiskbuljongen. Grädda i ugn, 200°, ca 20 minuter. Servera med potatismos.