Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Påskgul fisk

4 port. (Lättlagad och underbart god bjudfisk som sköter sig själv i ugnen).

600 g sejfilé
1 tsk salt
2 dl créme fraiche
1 msk koncentrerad hummerfond (Touch of taste)
1 – 2 pressade vitlöksklyftor
1/2 påse saffran
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i 4 portionsbitar eller om filéerna är tunna så vik dem dubbla. Salta och lägg fisken i en smord ugnsäker form. Blanda créme fraiche, koncentrerad hummerfond, saffran och vitlök. Bred såsen över fisken och toppa med riven ost. Stek fisken i mitten av ugnen 15 – 20 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Servera med fräst spenat och potatis.