Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Örtig Makrill

4 port.

1 kg makrill (4 st)
1
1/2 tsk salt
citron

ÖRTSMÖR:

50 g smör eller margarin
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk krossad dragon
1/2 tsk körvel
1 purjolök

Rensa och skölj makrillen. Ta bort huvud, fenor och stjärt. Gnid in fisken med salt och citron. Rör matfett mjukt och tillsätt dill, persilja och övriga kryddor. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Fyll fisken med örtsmör och purjolök och lägg den på smorda aluminiumfolieark. Vik samman foliet till paket. Lägg paketen i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stek fisken i ugn, 225°, ca 40 minuter. Servera fisken direkt ur foliet med kokt potatis och tomatsallad.