Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Operakällarens Strömming

4 port.

1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé
2 ägg
2 dl vispgrädde

Till Panering:

rågmjöl
salt

Till Stekning:

smör eller margarin

Rensa, bena ur och skölj strömmingen eller ta strömmingsfiléerna som är färdiga att använda. Vispa samman ägg och grädde. Låt strömmingen dra i äggblandningen ungefär 1 timme. Vänd strömmingarna i saltat rågmjöl och vik ihop dem så att de ser hela ut. Stek dem i välbrynt fett. Servera med dillpotatis eller potatismos.