Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Musselsås med dill

4 port.

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl musselspad + fiskbuljong
2 dl kaffegrädde
salt
vitpeppar
1 burk musslor (225 g)
1 msk hackad dill

Fräs smör och mjöl. Späd med vätska, lite i taget och koka under omrörning några minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar. Blanda ner musslor och dill. Låt musslorna bli varma men låt inte såsen koka mera. Servera till stekta filéer av t ex insjöfisk.