Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Murkelsås fyllig

4 port.

25 g torkade murklor
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
5 dl kaffegrädde
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar

Lägg murklorna i blöt i rikligt med vatten över natten. Häll bort vattnet. Lägg murklorna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och häll bort vattnet. Hacka svampen mycket fint och fräs dem i matfett. Strö över vetemjöl och rör om. Häll på grädden och låt såsen sakta sjuda ca 30 minuter.