Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Mousselinesås fyllig

4 port

4 msk vatten
1 msk vinäger
5 krossade vitpepparkorn
3 äggulor
150 g smält smör eller margarin
1/2 kryddmått cayennepeppar
1 msk citronsaft
1 dl vispgrädde

Koka ihop vatten och vinäger med pepparkorn tills knappt hälften av vätskan återstår. Sila blandningen och häll den tillbaka i kastrullen. Vispa ner gulorna och sjud såsen i vattenbad tills den börjar tjockna. Tillsätt smält matfett i en smal stråle och vispa kraftigt hela tiden. Vispa såsen blank, tjock och pösig. Smaksätt med cayennepeppar och citronsaft. Vispa grädden till skum och rör ner den i såsen.