Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Marinerad Champinjonströmming

12 stekta kalla strömmingsflundror
1 burk hela tomater (400 g)
1 burk musslor i vatten (225 g)
100 g färska champinjoner
1,5 dl finhacka dill
1/2 dl finhackad persilja

Marinad:

3 msk vinäger
6 msk olja
musselspad
tomatspad
1 krossad vitlöksklyfta
1tsk basilika
salt
vitpeppar

Lägg strömmingsflundrorna i en låg form. Häll av spadet från musslor och tomater. Skär tomaterna i mindre bitar. Rensa, skölj och skiva champinjonerna. Lägg tomater, musslor och champinjoner ovanpå strömmingen. Strö dill och persilja över. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över. Låt strömmingen stå kallt ett par timmar före serveringen. Servera med kokt potatis och grönsallad.