8-10 port.
2 stora rökta makrillar (ca 800 g)
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
200 g keso
100 g mjukt smör
1 pkt Philadelphia ost (200 g)
1 dl finhackad dill
1 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
4 hårdkokta ägg
Rensa makrillen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett och låt den kallna. Kör keson slät i mixer. Tillsätt makrill, lök, smör, ost och dill och kör till en slät smet. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg hälften av makrillsmeten i en avlång form klädd med plastfolie. Lägg ner de skalade äggen efter varandra. Täck med resten av makrillsmeten. Ställ patén att stelna över natten i kylskåp. Servera makrillpatén med gräddfil, smaksatt med gräslök, kuvertbröd och smör. Bild på färdig Makrillpaté.