Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Makrillpaté

8-10 port.

2 stora rökta makrillar (ca 800 g)
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
200 g keso
100 g mjukt smör
1 pkt Philadelphia ost (200 g)
1 dl finhackad dill
1 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
4 hårdkokta ägg

Rensa makrillen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett och låt den kallna. Kör keson slät i mixer. Tillsätt makrill, lök, smör, ost och dill och kör till en slät smet. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg hälften av makrillsmeten i en avlång form klädd med plastfolie. Lägg ner de skalade äggen efter varandra. Täck med resten av makrillsmeten. Ställ patén att stelna över natten i kylskåp. Servera makrillpatén med gräddfil, smaksatt med gräslök, kuvertbröd och smör. Bild på färdig Makrillpaté.