Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Makrillgryta

4 port.

1 kg makrill
1,5 tsk salt
1 msk matolja
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater (400 g)
1/2 tsk timjan

Rensa och skölj makrillen. Ta bort huvud, fenor och stjärt och skär fisken i 3-4 cm tjocka skivor . Strö på salt. Häll matolja i en tjockbottnad gryta och lägg i en krossad vitlöksklyfta. Värm oljan och lägg i fiskbitarna. Skaka grytan lätt och ånga fisken ett par minuter. Häll på tomaterna och tillsätt timjan. Sjud under lock ca 20 minuter. Servera makrillgrytan med ris eller potatis och gärna grönsallad.