Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Makrillbullar

ca 25 st

4 makrillar eller 800 g makrillfilé
200 g fett fläsk
1 stor gul lök
2 stora kokta potatisar
2 ägg
3 msk ströbröd
3/4 msk salt
2 kryddmått vitpeppar

TILL STEKNING:

smör eller margarin

Rensa och filea makrillen eller ta färdiga filéer. Mal makrill, fläsk, lök och potatis i en köttkvarn eller kör i mixer. Blanda ägg och ströbröd och rör ner det i färsen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Forma smeten till bullar. Stek dem vackert bruna i matfett. Servera makrillbullarna med potatismos och lingonsylt eller inlagd gurka.