Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Makrill med grönsaksvinägrett

4 port.

4 makrillar
1/2 dl rågmjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

GRÖNSAKER:

1-2 röda paprikor
1 squash ca 300 g
3-4 salladslökar eller 1 purjolök
100 g sockerärtor

ÖVRIGA INGREDIENSER:

3 msk olivolja
1 msk vinäger
1tsk fransk senap
2 msk kapris

Rensa och filéa makrillen. Blanda rågmjöl, salt och peppar. Vänd fisken i blandningen. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i stora bitar. Stek fisken i smör 3-4 minuter på var sida. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Häll av vattnet och rör ner olja, vinäger, senap och kapris. Servera makrillen med grönsakerna till.