Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Makrill i folie

4 port.

1 kg makrill (4 st)
1
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin

TILL FYLLNING:

3 msk smör eller margarin
8 ansjovisfiléer
1 dl finhackad dill
2 hårdkokta, hackade ägg

Rensa och skölj makrillen. Ta bort huvud, fenor och stjärt. Gnid in dem med salt. Rör fettet mjukt och mosa ansjovisfiléerna. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela den i fiskarna. Lägg dem på smort aluminiumfolie och lägg ihop dem till små paket. Lägg paketen i en långpanna och stek i ugn, 225°, ca 40 minuter. Servera med kokt eller bakad potatis och sallad.